زبان برای کنکور چگونه بخوانیم؟

نحوه مطالعه زبان برای کنکور

نحوه مطالعه زبان برای کنکور؛ پیش از آن که روش مطالعه‌ی زبان کنکور را بدانید، باید بخش‌های مختلف زبان، اهمیت زبان در کنکور و نکاتی راجع به کنکور زبان بدانید. زبان قبلا جزو دروس عمومی کنکور برای تمام رشته‌ها بود. اما؛ با حذف دروس عمومی از کنکور سراسری، این درس به کنکور منحصرا زبان محدود شده است و با توجه به این که درس تخصصی این رشته است؛ بسیار برای داوطلبان این رشته اهمیت دارد.

اهمیت درس زبان چیست؟

این درس جزو دروس حفظ کردنی به حساب می‌آید و بنابراین مثل تمام دروس حفظی دیگر به تکرار و تمرین بسیار جهت حفظ و به خاطر سپردن مطالب نیاز دارد. همچنین؛ درسی بسیار فرار است و اگر در فواصل زمانی معین مرور نشود به راحتی فراموش می‌شود.

در ادامه‌ی این مطلب روش خواندن هر یک از بخش‌های مختلف زبان کنکور را با هم بررسی می‌کنیم تا بتوانید بهترین نتیجه‌ی ممکن را از مطالعه‌ی خود بگیرید. توجه داشته باشید که کلیه‌ی مطالب زبان به هم مربوط هستند یعنی اگر واژگان بلد نباشید، نمی‌توانید به سوالات گرامر نیز پاسخ دهید و بالعکس. در حقیقت با مطالعه‌ی این مقاله متوجه می‌شویم که زبان برای کنکور چگونه بخوانیم ؟

روش خواندن زبان برای کنکور
روش خواندن زبان برای کنکور

بخش‌های مختلف زبان کنکور

در راستای بررسی نحوه مطالعه زبان برای کنکور باید بخش‌های مختلف که در آموزش زبان تاثیر گذار هستند؛ این بخش‌ها شامل واژکان، گرامر، کلوز تست و درک مطلب هستند. در ادامه هریک از این بخش‌ها را برای شما شرح می‌دهیم.

  • واژگان – نحوه مطالعه زبان برای کنکور

واژگان، مهم‌ترین بخش زبان است. مطالعه‌ی آن ممکن است مشکل به نظر برسد اما؛ با دانستن روش صحیح مطالعه می‌توانید به راحتی روزانه چندین واژه‌ی جدید را حفظ کرده و به حافظه‌ی بلند مدت خود بسپارید. برای حفظ کردن واژگان صرفا نباید چند دور طوطی‌وار از روی آن واژه بخوانید و منی آن را تکرار کنید. بلکه؛ باید از روش‌های صحیح حفظ کردن بهره ببرید. مثلا؛ یاد گرفتن واژه در متن به شما کمک می‌کند که هرگز آن واژه را از یاد نبرید. برای حفظ کردن واژه به این طریق، یک متن و یا چند جمله که واژه در آن‌ها به کار رفته است را بخوانید و سعی کنید معنی آن را با توجه به متن حدس بزنید. روش دیگر برای حفظ واژگان به خصوص برای واژه‌های زیاد در یک روز، حفظ کردن آن‌ها به کمک جعبه‌ی لایتنر است که ممکن است با نحوه‌ی استفاده از آن آشنایی داشته باشید. با استفاده از جعبه‌ی لایتنر در مدت زمان ۱ هفته، تعداد بسیار زیادی واژه را حفظ خواهید کرد که هرگز از خاطر شما نمی‌روند.

  • گرامر – نحوه مطالعه زبان برای کنکور

یکی از بخش‌های نحوه مطالعه زبان برای کنکور مربوط به بخش گرامر است. روش خواندن و یاد گرفتن گرامر، با مطالعه و حفظ کردن واژگان بسیار متفاوت است. برای خواندن گرامر باید ابتدا با کمک یک منبع خوب و مناسب، مطالب مربوط به گرامر را مطالعه کنید. پس از آن که گرامر مربوط به یک مبحث را خواندید، سعی کنید چند جمله با کمک آن گرامر بسازید. سپس سعی کنید مثال‌هایی در رابطه با آن گرامر خاص مطالعه کنید و ساختار گرامری آن را در آن مثال پیدا کنید. پس از آن به سراغ تمرین‌ها و تست‌های تالیفی و کنکوری بروید. عنصر زمان را در نظر نگیرید و سعی کنید به تست‌ها پاسخ صحیح بدهید. این گرامر در ذهن شما تثبیت خواهد شد.

  منحنی فراموشی
  • کلوز تست – نحوه مطالعه زبان برای کنکور

شاید این نکته را ندانید اما؛ تمام بخش‌های زبان به هم مرتبط هستند و مکمل یکدیگر به حساب می‌آیند. البته در مورد بخش کلوز تست این قضیه کاملا فرق می‌کند و تمام سوالاتی که در مبحث کلوز تست مطرح می‌شوند، سوالات کاملا ترکیبی زبان به حساب می‌آیند. برای پاسخگویی به سوالات کلوز تست، هم باید به واژگان تسلط کافی داشته باشید و هم باید گرامر را به خوبی بلد باشید. در بخش کلوز تست، سوالاتی مربوط به حرف اضافه نیز وجود دارند که می‌توانید با خواندن مطالب مربوط به آن به این سوالات کلوز تست نیز پاسخ دهید.

  • درک مطلب – نحوه مطالعه زبان برای کنکور

برای پاسخگویی به سوالات درک مطلب نیز درست مانند کلوز تست باید تسلطی نسبی به مبحث واژگان و گرامر داشته باشید. اما؛ خواندن درک مطلب، شیوه‌ی مخصوص به خود را دارد. به این صورت که برای خواندن یک متن درک مطلب، ابتدا باید نگاهی S شکل به مطالب داشته باشید. به این معنا که مطالب را یک نگاه کلی بیندازید و موضوع اصلی آن را به طور گذرا متوجه شوید. سپس ۵ سوالی که از آن متن طراحی شده‌اند را تک به تک بخوانید و سعی کنید کلمات کلیدی هر سوال را پیدا کنید. با یافتن کلمه‌ی کلیدی سوال در متن مورد نظر، می‌توانید پاراگراف مربوط به آن را پیدا کرده و به راحتی به جواب سوال دست پیدا کنید. این کار به شما کمک می‌کند سرعت عمل بالایی نیز داشته باشید. رمز موفقیت در مبحث درک مطلب، خواندن متن‌های زیاد است. یعنی شما پیش از کنکور باید تعداد زیادی متن خوانده باشید و به این شیوه به سوالات درک مطلب آن پاسخ داده باشید تا بتوانید در این کار تسلط پیدا کنید.

  آیا زبان از کنکور ۱۴۰۲ حذف خواهد شد؟

تکرار، تکرار، تکرار

 کلید موفقیت تمام داوطلبان کنکور منحصرا زبان در درس زبان انگلیسی تکرار و تمرین بسیار است. تکرار مهم‌ترین بخش از فرایند خواندن و یادگیری زبان است. اگر مطالبی که خوانده‌اید را در فواصل معین تکرار و تمرین نکنید، به همان سادگی که آن‌ها را به خاطر سپرده‌اید از یاد شما می‌روند. بنابراین؛ سعی کنید مطالب خوانده شده را تا روز کنکور بارها و بارها تکرار کنید. با این کار ملکه‌ی ذهن شما می‌شوند و تا هنگام کنکور آن‌ها را از یاد نمی‌برید.

ما در موسسه رادیو اکتیو توانسته‌ایم با گردآوری مهم‌ترین مفاهیم زبان نسبت به ارائه آموزش‌های ویدیویی برای شما داوطلبان عزیز قدم برداریم. برای دسترسی به آموزش‌ها از قسمت زیر اقدام کنید.

 

بهترین زمان برای مطالعه، مرور و جمع بندی زبان برای کنکور

اگر از ابتدای سال تحصیلی شروع به خواندن زبان کنید، می‌توانید امیدوار باشید که در کنکور منحصرا زبان به خوبی کسب کنید. چرا که با تکرار و تمرین بسیار زیاد و مداومت در طول زمان می‌توانید در این درس به موفقیت دست پیدا کنید. اما؛ بهترین زمان برای مرور مطالب چه موقعیست؟ باید به صورت هفتگی مطالب خوانده شده را به مرور کنید. سپس در هفته‌ها و ماه‌های مانده به کنکور به سراغ نقاط ضعف و قوت خود بروید. اگر خلاصه، یادداشت و یا نکات مهمی دارید، آن‌ها را مرور کنید و از زدن تست‌های زمان‌دار در ماه‌های مانده به کنکور غافل نشوید. این کار به شما کمک می‌کند که تسلط و آمادگی بیشتری پیدا کنید.

دریافت مشاوره

جمع بندی

از تمام آنچه که گفتیم، می‌توان نتیجه گرفت که برای موفقیت در درس زبان باید نحوه‌ی مطالعه‌ی صحیح آن را بلد باشیم. برای مطالعه‌ی صحیح از منبع مناسب کمک گرفته و هر بخش زبان را به نوع خاصی مطالعه کنید. تکرار و تمرین، رمز موفقیت در به خاطر سپردن مطالب است.

به این مقاله امتیاز دهید

6 thoughts on “زبان برای کنکور چگونه بخوانیم؟

  1. یدالله دهقان میگوید:

    با سلام
    میخواستم بدونم برای قبولی با سوابق تحصیلی توی دانشگاه سپهر اصفهان رشته بازیگری
    چه شرایطی مهم هست و
    بومی اون شهر بودن تاثیر دارد یا خیر ؟
    ممنون از پاسخگویی خوبتون

  2. رامین خادمی میگوید:

    سلام من پشت کنکوری هستم میخواستم بدونم اگه از الان شروع کنم ب خوندن و برنامه ریزی،میتونم تا خرداد جمع بندی کنم تمام دروسو؟

  3. جواد طالبی میگوید:

    فصل1 زیست دوازدهم
    سلام وقت بخیر این سوال گزینه3 بخش دومش راجب یوکاریوت ها گفته که دوراهی های یک نقطه همانند سازی گفته که فقط ازهم دور میشن ولی اکه دنای میتوکندی رو در نظر بگیریم درسته و راجب دنای خطی غلطه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره در واتساپ و دریافت راهنمایی؛ ویژه مقاله زبان برای کنکور چگونه بخوانیم؟

مشاوره رایگانه باهامون تماس بگیر.

نمونه تدریس‌های ما را اینجا ببینید.