روش دفتر فاینمن

روش دفتر فاینمن

روش دفتر فاینمن چیست؟ اول بیا با هم بفهمیم موضوع بحثمون چیه، تا بعد بریم تو کارش. دفتر فاینمن از دو بخش دفتر و فاینمن تشکیل شده، معنی دفتر که خب واضحه و اما فاینمن … ریچارد فاینمنِ آمریکایی ، یکی از تاثیرگذار ترین فیزیکدان های سده ی بیستمه و دارنده‌ی جایزه‌ی نوبل فیزیکه ، که البته الان خودش زیر خروارها خاک خوابیده و نوبل فیزیکشم داره تو ویترین خاک میخوره، اما در زمان خودش دانشمند برجسته ای بوده . علاوه بر این‌ها ، فاینمن صاحب یه تکنیک فوق العاده توی زمینه‌ی آموزش فیزیک و یادگیری هست که به دفتر فاینمن معروف شده.

۴ مرحله تکنیک دفتر فاینمن

قبل از اینکه بریم سراغ این تکنیک ( روش دفتر فاینمن ) ، یه سری مقدمه ها را باید بدونیم ما دو مدل یادگیری داریم که متاسفانه بچه های این دوره زمونه بیشتر رو ولی زوم میکنند، یکی دانستن یه مطلبه و اون یکی آگاهی از زیر و بم کار یا به اصطلاح شخم زدن مطلبه. اولی دانشی سطحی و دومی عمیقه. مدل اول به سادگی فراموش میشه، در حالی که دومی رو طوفان هم تکونش نمیده . روش فاینمن به ما کمک میکنه در زمانی سریع به همراه بازدهی بالا، حفاری کنیم و توی دانشمون عمیق بشیم . تکنیک فاینمن چهار مرحله داره،

  • مرحله ی اول: به یک بچه درس بده!

اولین مرحله روش دفتر فاینمن به یک بچه درس بدهید! خیلیامون وقتی یه چیزی رو نمیدونیم با استفاده از کلمه‌های قلمبه سلمبه کارو ماست مالی می‌کنیم و ندونسته هارو پشت این اصطلاحات قایم می‌کنیم. مرحله اول این تکنیک میگه عنوانتو روی یه برگه بنویس و فرض کن داری به یه بچه‌ی 7 ساله اون مطلبو درس میدی ، در نتیجه از کلمات ساده و قابل فهم‌تر استفاده می‌کنی و این باعث میشه که عمیق تر و بهتر یاد بگیری.

  • مرحله‌ی دوم : مرور

اگه مقالات آموزشی قبلی رو خونده باشی میدونی که هرکاری هم کنی بعد از چند وقت یه سری چیزارو یادت میره. مرور باعث میشه چاله‌های درسیت پر بشن و چیزایی که فراموش کردی رو به یاد بیاری . منحنی فراموشی هم به خوبی این داستانو تایید میکنه.

  منحنی فراموشی
  • مرحله سوم : سازماندهی و ساده‌سازی

در این مرحله از روش دفتر فاینمن تو یه سری یادداشت بدرد بخور داری ، همون برگه‌ که توش مطلبو واسه یه بچه توضیح دادی و بعد هم موقع مرورت کامل ترش کردی و چاله هارو پر کردی ، حالا باید سعی کنی این یادداشت هارو به هم وصل کنی و باهاشون یه داستان ساده بسازی و بازهم تا جایی که امکان داره مطلبو ساده تر کنی . حالا تو یه دفتر داری ، که توش درساتو به ساده ترین روش ممکن توضیح دادی و با ارتباطات و داستان ، بهم وصلشون کردی و این باعث میشه هر موقع نیازشون داشتی با یه نگاه سریع همه رو متوجه شی ، چنین دفترچه ای برای دانش آموز کنکوری حکم الماس رو داره که ارزششو دم دمای کنکور که همه دنبال یه جزوه‌ی ساده و جمع و جور میگردن میفهمی !!!

  • مرحله‌ی چهارم : آموزش

دفتر تو الان کامل شده اما همون طور که توی مقاله های قبلی اشاره کردیم بالاترین سطح یادگیری وقتی اتفاق میفته که تو اون مطلبو به یه نفر دیگه یاد بدی ، واسه یاد دادن چه جزوه ای بهتر از دفتر فاینمت ؟!!

به این مقاله امتیاز دهید

5 thoughts on “روش دفتر فاینمن

  1. farhad میگوید:

    دفتر فاینمن روش جالبی بود؛ من روشهای دیگه رو هم از زبان مشاورها شنیدم بنظرتون این روش قدیمی نشده؟؟

    • رادیو اکتیو میگوید:

      سلام؛ روش دفتر فاینمن یکی از قدیمی ترین روش‌هاست که به قدری کاربردی است هر ساله از سوی مشاوران پیشنهاد داده می‌شود.

  2. روح الله توسلی میگوید:

    سلام
    من رشته ام علوم انسانی هس
    انسانی رفتم چون اولین خیلی دوست داشتم برم فرهنگیان
    بعد پشیمون شدم و الان برای کنکور میخوام تجربی بخونم
    و خیلی ب زیست علاقه دارم ب نظرشما پرستاری قبول میشم ؟

  3. امین علیزاده میگوید:

    سلام بنده خواهرم سهمیه ۵ درصد دارد چقدر رتبه اش رو میتونه جابجا کنه؟؟
    همچنین همسرم پدرش جانباز ۲۰ درصد است اون چقدر رتبه اش جابجا میشه؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره در واتساپ و دریافت راهنمایی؛ ویژه مقاله روش دفتر فاینمن

مشاوره رایگانه باهامون تماس بگیر.

نمونه تدریس‌های ما را اینجا ببینید.