معرفی رشته پرستاری؛ در این مطلب میخواهیم به بررسی رشته پرستاری بپردازیم. پرستاری، در بین داوطلبان رشته تجربی بسیار پرطرفدار است و به همین دلیل، بازار رقابت آن نیز بسیار داغ شده است. اگر امروزه از داوطلبان رشته تجربی بپرسید که هدفتان برای شرکت در کنکور چیست؟ قطعاً تعداد زیادی از آنها پاسخ میدهند که قبولی در رشته پرستاری هدف اصلی آنها برای شرکت در کنکور است. بسیاری از داوطلبان رشتههای دیگر نیز سعی دارند در کنکور تجربی شرکت کرده و در رشته پرستاری قبول شوند. بنابراین؛ با توجه به تعداد متقاضیان زیاد این رشته، رقابت آن نیز بسیار تنگاتنگ و قبولی آن امروزه مقداری مشکل شده است.
اگر شما نیز به فکر انتخاب رشته پرستاری به عنوان رشته تحصیلی خود و شغل آینده خود هستید، باید با آگاهی کامل این رشته را انتخاب کنید. در این مقاله، ما به معرفی رشته پرستاری میپردازیم تا شما بتوانید با آگاهی، قدم در این راه بگذارید.
بازار کار داغ، اما قبولی مشکل
یکی از مهمترین نکاتی که درباره رشته پرستاری باید بدانید، این است که با وجود این که بازار کار این رشته بسیار داغ است و امروزه اکثر پرستاران مشغول به کار هستند، اما پرستاری رشتهای بسیار مشکل است و برای پرستار شدن باید صبر و حوصله بسیار زیادی داشته باشید. اگر انسان صبوری نیستید و یا نمیتوانید احساسات و عواطف خود را به درستی کنترل کنید، به شما توصیه میکنیم که اصلاً سمت این رشته نروید.
معرفی رشته پرستاری
رشته پرستاری از آن رشتههایی است که برای خواندن آن، باید رتبه خوبی در کنکور سراسری به دست بیاورید.
پس از رشتههای پزشکی، این رشته از طرفداران بسیار زیادی در بین داوطلبان تجربی برخوردار است. اما؛ باید به چند نکته مهم بسیار توجه داشته باشید. پیش از انتخاب رشته پرستاری باید در نظر داشته باشید که شما به عنوان یک پرستار آینده، به دلیل اینکه ارتباط نزدیکی با بیماران خواهید داشت، باید توانایی های ذهنی و جسمی مناسبی داشته باشید و روحیه بالایی برای انجام وظایف پرستاری و کار تیمی داشته باشید. باید بتوانید در شیفت های متعدد و طولانی قرار بگیرید و در عین حال، تمرکز خود را از دست ندهید. باید از حس همدردی، دلسوزی، احترام و برخورد مناسب با بیماران برخوردار باشید. صبر و آرامش خود را در شرایط بحرانی حفظ کنید. برای کمک به مردم تمایل قلبی داشته باشید و یک رفتار حرفهای نیز از خود نشان دهید.
شرایط قبولی در رشته پرستاری
یکی از مهمترین مولفههای قابل بررسی برای رشتههای دانشگاهی شرایط قبولی است؛ پرستاری یک رشته پیراپزشکی به حساب میآید و سالانه دانشجویان بسیار زیادی در سراسر کشور و دانشگاههای مختلف در این رشته جذب میشوند. داوطلبان پس از شرکت در آزمون سراسری و مجاز به انتخاب رشته شدن، میتوانند رشته پرستاری را انتخاب کنند. اما؛ قبولی در آن کاملاً به درصدها، رتبه و زیرگروه شما بستگی دارد. در طی چند سال گذشته ورود به رشته پرستاری صرفاً از طریق کنکور سراسری تجربی امکان پذیر بوده است و باید داوطلب حد نصاب نمره قبولی را به دست بیاورد.
چند سال قبل، پذیرش دانشجو و ورود به رشته پرستاری به صورت بدون کنکور و از طریق تاثیر معدل و سوابق تحصیلی انجام میپذیرفت. اما نمیتوان به طور دقیق پیش بینی کرد که در سالهای آینده نیز این شرایط وجود داشته باشد یا خیر. در حال حاضر قبولی در پرستاری صرفاً از طریق کنکور انجام میشود.
وظایف یک پرستار چیست؟
بد نیست تا در فرآیند معرفی رشته پرستاری با وظایف یک پرستار نیز آشنا شوید. یک پرستار میتواند وظایف متعدد شغلی داشته باشد. از جمله این وظایف بررسی حالت و چگونگی و همچنین وضعیت سلامت بیماران است. یکی دیگر از وظایف پرستاران، نوشتن شرح حال، معاینه فیزیکی و ثبت مشخصات بیمار در پرونده پزشکی است. ارائه گزارشات پرستاری، همکاری با تمام بخشهای بیمارستان، دادن داروهای بیمار طبق دستوری که پزشک نوشته است، تمام کارهای تزریقاتی بیمار مانند تزریق خون، تمیز کردن و پانسمان زخم و تزریق سرم، یاری نمودن به پزشکان و کادر بیمارستان، پذیرش و شناسایی بیماران و پیگیریهای مراقبتی و درمانی در پایان هر شیفت، تنها بخشی از وظایف یک پرستار هستند.
ادامه تحصیل در رشته پرستاری
داوطلبانی که از طریق کنکور سراسری در رشته پرستاری پذیرش میشوند، در مقطع کارشناسی تحصیل میکنند. آنها باید برای گذراندن دوران کارشناسی پرستاری خود ۱۳۰ واحد درسی شامل دروس عمومی، پایه، دروس اصلی، دروس اختصاصی، کارآموزی و کارآموزی در عرصه را بگذرانند.
همچنین؛ داوطلبان پس از اخذ مدرک کارشناسی خود میتوانند، در مقطع کارشناسی ارشد به مدت ۲ سال به تحصیل بپردازند و ۲۶ واحد درسی را پاس کنند. آنها با تحصیل در مقطع ارشد میتوانند شغلهای متعددی از جمله کار در مراکز بهداشتی – درمانی، مدیریت خدمات پرستاری و ارائه خدمات بالینی و امور آموزش در دانشکدههای پرستاری را به عهده بگیرند.
راه ادامه تحصیل پرستاری تا مقطع دکترا نیز بسیار هموار است و داوطلبان میتوانند در یکی از آزمونهای زبان انگلیسی نمره قبولی کسب کرده و در آزمون دکترا نیز پذیرفته شوند. آنگاه میتوانند با داشتن یک معرفی نامه برای تایید صلاحیت خود جهت تحصیل در مقطع دکترا در این مقطع به ادامه تحصیل بپردازند. با توجه به اینکه آموزش تاثیر بسیار زیادی در احتمال قبولی شما در کنکور و رشته مورد علاقه شما خواهد داشت پیشنهاد میکنیم از پکیجهای آموزشی موسسه رادیو اکتیو استفاده کنید. این دروس برای دانش آموزان رشته تجربی به شرح زیر هستند.
بازار کار رشته پرستاری چگونه است؟
مهمترین موضوع در معرفی رشته پرستاری بررسی بازر کار آن است. رشته پرستاری از رشتههایی است که داوطلبان پس از فارغ التحصیلی بلافاصله میتوانند دورهی طرح خود را بگذارنند و به این طریق بدون هیچ آزمونی ۲ سال مشغول به کار میشوند، حقوق مناسبی دریافت میکنند، از خدمات بیمه استفاده میکنند و پس از اتمام دوران طرح، چنان که بخواهند در بیمارستانهای دولتی مشغول به کار شوند، میتوانند در آزمون استخدامی شرکت کرده و پس از قبولی در یکی از بیمارستانهای شهری که قبول شدهاند خدمت کنند. اما؛ داوطلبانی که مایل به شرکت در آزمون استخدامی نیستند، میتوانند در مراکز درمانی خصوصی، بیمارستانهای خصوصی و درمانگاهها مشغول به کار شوند.
مشاوره اختصاصی
دریافت مشاوره
درآمد رشته پرستاری نیز مشخص و ثابت نیست و بسیار متغیر است. این درآمد کاملاً بستگی به تعداد ساعات کاری و شیفتهایی که پرستار انتخاب میکند، دارد. بسیاری از پرستارانی که در بیمارستانهای دولتی کار میکنند، پس از تکمیل موظفی خود شیفتهای اضافه نیز بر میدارند و یا به بیمارستانهای خصوصی مراجعه میکنند و در آنجا نیز تعدادی شیفت قبول میکنند. به همین دلیل، حقوقی که یک پرستار دریافت میکند، کاملا به خود آن شخص بستگی دارد و برای تمام پرستاران یکسان و از پیش تعیین شده نیست.