الکل در تست های کنکور 😊 در بین ۳ کتاب زیست شناسی، در قسمتهای مختلف درباره الکل و اثرات آن در بدن مطالب پراکندهای گفته شده است که طراحان تست از آن استفاده میکنند و مطالب را با هم ترکیب میکنند. در این مقاله سعی داریم همه نکات و مطالب مربوط به مصرف الکل و اثرات مخرب آن بر بدن را بررسی کنیم تا در مبحث الکل در تستهای زیست کنکور هیچگونه ضعفی نداشته باشید.
الکل در تست های زیست کنکور – پایه دهم ( فصل ۲ )
برای شروع الکل در تست های کنکور با پایه دهم فصل ۲ شروع میکنیم. اگر انقباض بندارۀ انتهای مری کافی نباشد، فرد دچار برگشت اسید میشود. در این حالت در اثر برگشت شیرۀ معده به مری، به تدریج، مخاط مری آسیب می بیند؛ زیرا حفاظت دیوارۀ آن به اندازۀ معده و رودۀ باریک، نیست. سیگار کشیدن، الکل، رژیم غذایی نامناسب و استفاده بیش از اندازه از غذاهای آماده، تنش و اضطراب، از علت های برگشت اسید معده اند.
- نکات خارج از کتاب: حال این بخش از کتاب درسی را کامل تر بررسی می کنیم که الکل چگونه و به چه علت می تواند منجر به افزایش ریفلاکس شود؛ الکل میتواند منجر به آسیب رساندن به یاختههای مخاط معده و التهاب این یاختهها شود که احتمال بروز سرطان و بیماریهای خود ایمنی را افزایش دهد. همچنین مصرف الکل میتواند منجر به افزایش ریفلاکس معده شود. همچنین الکل میتواند در انقباضات اسفتگتر انتهایی مری ( کاردیا ) اختلالاتی ایجاد کند و این اختلالات منجر به برگشت اسید معده به مری شود.
شما دانش آموزان عزیز میتوانید برای روشنتر شدن مبحث الکل در تست های زیست کنکور و سایر مطالب این پایه از سری آموزش زیست دهم رادیواکتیو استفاده کنید.
الکل در تست های زیست کنکور – پایه یازدهم ( فصل ۱ )
در ادامه مبحث الکل در تست های کنکور میرسیم به پایه یازدهم فصل ۱. مقدار الکل در نوشیدنیهای الکلی متفاوت است؛ حتی مصرف کمترین مقدار الکل، بدن را تحت تأثیر قرار میدهد. الکل در دستگاه گوارش به سرعت جذب میشود. الکل از غشای یاختههای عصبی بخشهای مختلف مغز عبور و فعالیت های آنها را مختل می کند. الکل علاوه بر دوپامین، بر فعالیت انواعی از ناقل های عصبی تحریک کننده و بازدارنده تأثیر میگذارد؛ و عامل کاهش دهنده فعالیت های بدنی، ایجاد ناهماهنگی در حرکات بدن و اختلال در گفتار است. الکل فعالیت مغز را کند می کند و در نتیجه زمان واکنش فرد به محرکهای محیطی افزایش پیدا میکند. مشکلات کبدی، سکتۀ قلبی و انواع سرطان از پیامد های مصرف بلند مدت الکل است.
- نکات خارج از کتاب: شاید این سوال برای شما پیش بیاید که الکل چرا و چگونه باعث ایجاد اختلالات حرکتی و گفتار می شود و سرعت واکنش فرد به محرک های محیطی افزایش می یابد ؟ الکل در بدن ه سرعت جذب می شود و مقداری از آن نیز وارد دستگاه تنفسی نیز می شود و تا ساعت ها باقی می ماند به همین علت در تست های تنفسی، میزان الکل و سطح آن در بدن را تخمین می زنند. الکل باعث افزایش ترشح دوپامین ، سروتونین و نوراپی نفرین می شود که می تواند باعث ایجاد سرخوشی کاذب در بدن شود
همچنین الکل در بدن می تواند به نوعی انتقال دهنده عصبی به نام گلوتامات متصل شود و آن را مهار کند. در صورت مهار شدن گلوتامات، فرد بسیار آهسته تر می تواند به محرک های محیطی پاسخ دهد. همچنین الکل می تواند نوعی ناقل عصبی دیگر به نام گاماآمینوبوتریک اسید را به حالت فعال تری تبدیل کند. این ناقل باعث افزایش حالت آرامش و خواب آلودگی در بدن میشود به همین علت با مصرف الکل پس از مدتی احساس خواب آلودگی در افراد بیشتر می شود.
همچنین الکل میتواند بر مخچه ( مرکز تنظیم تعادل و هماهنگی بدن ) اثر بگذارد و فرد دچار اختلالات حرکتی شود.
همچنین الکل میتواند بر قسمت هایی از قشر مخ که مسئول تصمیم گیری و فعالیت های ارادی هستند ( غالبا لوب پیشانی : تمپورال ) اثر بگذارد.
همچنین الکل میتواند منجر به بیماری های کبدی ( کبد چرب – هپاتیت – سیروز کبدی و حتی سرطان کبد ) شود.
اثر منفی دیگر الکل بر کبد، به تجزیۀ چربی ها در کبد مربوط می شود. سیروز کبدی از عوارض مصرف درازمدت الکل است. این وضعیت به علت اثر منفی الکل بر تجزیۀ چربی ها ایجاد می شود. در این بیماری، چربی در یاخته های کبدی افراد الکلی تجمع می یابد. تجمع چربی مانع از عملکرد درست کبد می شود. سیروز کبدی احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد.
شما دانش آموزان عزیز میتوانید برای روشنتر شدن مبحث الکل در تست های زیست کنکور و سایر مطالب این پایه از سری آموزش زیست یازدهم رادیواکتیو استفاده کنید.
الکل در تست های زیست کنکور – پایه یازدهم ( فصل ۳ )
یکی دیگر از فصول تاثیر گذار در مبحث الکل در تست های کنکور فصل از پایه یازدهم است. کمبود ویتامین D و کلسیم غذا، نوشیدنی های الکلی و دخانیات با جلوگیری از رسوب کلسیم در استخوان ها، باعث بروز پوکی استخوان در مردان و زنان میشوند.
- نکات خارج از کتاب: تاثیر الکل بر استخوان : الکل میتواند باعث کاهش جذب کلسیم شود. همچنین می تواند بر ویتامین D اثرات مخربی بگذارد که منجر به کاهش جذب کلسیم از روده باریک شود.
الکل می تواند منجر به ایجاد اختلالات مفصلی ( آرتریت ) در بدن و التهاب مفاصل شود. همچنین الکل بر ترشح هورمون های جنسی اثر می گذارد و با کاهش میزان ترشح آن ها، ساختار استخوانی ضعیف می شود و روند بهبود استخوان در محل شکستگی دچار اختلال خواهد شد.
الکل در تست های زیست کنکور – پایه یازدهم ( فصل ۶ )
عوامل محیطی نیز می توانند موجب اختلال در تقسیم کاستمان شوند. دخانیات، الکل، مجاورت با پرتوهای مضر و آلودگی ها نیز میتوانند در روند جدا شدن فام تن ها در هر دو جنس، اختلال ایجاد کنند.
الکل در تست های زیست کنکور – پایه یازدهم ( فصل ۷ )
حال، عوامل بیماری زا و موادی مانند نیکوتین، کوکائین و الکل نیز می توانند از جفت عبور کنند و روی رشد و نمو جنین تأثیر سوء بگذارند.
- نکات خارج از کتاب: مصرف الکل توسط مادران باردار می تواند اثرات مخربی و سیستم عصبی جنین داشته باشد. سندروم الکل جنینی، نوعی ناهنجاری است که با مصرف الکل توسط مادران باردار، به جنین منتقل می شود. الکل در بدن جنین منجر به کاهش اکسیژن رسانی به ارگان های مهم جنین و کاهش رشد آنها میشود.
الکل در تست های زیست کنکور – پایه دوازدهم
مطالعات نشان میدهد که الکل سرعت تشکیل رادیکالهای آزاد از اکسیژن را افزایش میدهد و مانع از عملکرد راکیزه در جهت کاهش آن ها میشود. رادیکالهای آزاد با حمله به DNA راکیزه، سبب تخریب راکیزه و در نتیجه مرگ یاختههای کبدی و بافت مردگی (نکروز) کبد میشوند. به همین علت اختلال در کار کبد و ازکار افتادن آن از شایع ترین عوارض نوشیدن مشروبات الکلی است. برای دسترسی به آموزشهای پایه دوازدهم نیز میتوانید از سری آموزش زیست دوازدهم رادیواکتیو استفاده کنید.
نوشته شده توسط: علی افضلی
” علی افضلی یکی از اساتید مجرب و با دانش رادیو اکتیو برای درس زیست شناسی رشته تجربی است. “
1 دیدگاه برای “مبحث الکل در تست های زیست کنکور ”
عالی بود